top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Tijdlijn van liefde of karma / Venus en Mars in Leeuw

Ik zou graag nog een boodschap willen delen over onderscheidingsvermogen. Deze periode met een intensiteit aan vuur en passie in combinatie met een wervelwind van lucht, kan ook tot uitbarstingen leiden van wat en wie niet meer op jouw tijdlijn past. Dit maakt het bewustzijn wakker om te voelen wanneer je leeft op de tijdlijn van je hogere zelf, met connecties die liefdevol zijn, ondersteunend, die jou zien en erkennen zoals je bent. Hier gelden de hogere frequenties (levensvreugde, dankbaarheid, volle aanwezigheid, onvoorwaardelijkheid).


In de karmische tijdlijn leef je vanuit lagere frequenties: connecties waarbij je het gevoel hebt jezelf te moeten bewijzen of uitleggen, er jaloezie heerst en ongeloof, wantrouwen, bedrog, afhankelijkheid, verslaving, een gebrek aan respect of loyaliteit, onderliggende verbittering en wrok. In de karmische tijdlijn wordt er geleefd vanuit een innerlijke leegte en vanuit projecties uit eigen trauma ervaringen die zich blijven weerspiegelen rond jou omdat ze IN jou de bovenhand nemen.


Hoe meer je beweegt naar de tijdlijn van je eigen hoogste potentieel, hoe meer er wegvalt en hoe meer je in een energie van zuiverheid kan wonen, vanuit innerlijke vervulling die los staat van wat je in het verleden hebt meegemaakt, wat er rondom gebeurt of over jou gezegd wordt. Je hoeft niets meer, je bent hier om te zijn.

Venus is begonnen aan een uitzonderlijk lange doortocht in Leeuw tot 8 oktober, waarbinnen een retrograde beweging die ons collectief in de loop van de zomer zal uitnodigen om liefde, relaties, zelfzorg en grenzen nog meer te doorleven en in hoger bewustzijn te integreren. Venus belichaamt de goddelijke vrouwelijke energie in ons: zachtheid, zorg, inlevingsvermogen, schoonheid, gratie. Zij opent de weg, staat van nature in verbinding met haar intuïtie, haar gidsen, het groter geheel van het universum met al haar wegen. Ook geblinddoekt herkent ze haar pad. Zij leeft de energie van de zwaan.


Mars belichaamt de goddelijke mannelijke energie in ons en beide planeten streven nu echt naar een hernieuwd samenzijn. De samenstand in Leeuw kent een hoogtepunt rond 1 juli. De mannelijke energie heeft lang, heel lang, op 3D maatschappelijk niveau de leiding toegekend gekregen onder de vorm van een patriarchaal systeem, het logische denken, wetenschappelijke bewijzen, prestatie, status, de grootsheid van financiële en materiële rijkdom. In zijn geheelde staat leeft de goddelijke mannelijke energie vanuit leiderschap, respect, gelijkwaardigheid, verbonden met aarde en hemel. Hij leeft de energie van het hert en de arend.


Weet dat iemand die leeft vanuit de frequentie van karmische relaties een heel ander, onveilig, wereldbeeld heeft en kijkt door de ogen van eerdere ervaringen, pijn, angst, boosheid, en daardoor met een gekwetste blik. We kunnen allemaal soms terug naar die tijdlijn gekatapulteerd worden en dan helpt het observeren om er anders mee om te gaan. Moeilijk is het wanneer je zo lang in het onveilige hebt geleefd, dat het als veilig is gaan voelen -en al wat veilig en liefdevol is, als onveilig. Ook dat wordt nu steeds meer getoond. De waas is een blokkade tussen die oude tijdlijn en al wie leeft vanuit de frequentie van liefde en mededogen. Vanuit de lagere frequentie leef je vanuit oordeel en ben je verwijderd van de essentie van jezelf en van het leven, waardoor je ook de ander niet helder kan zien. Hier is alles troebel, heerst er chaos en daagt het leven constant uit met karma. Tot je begint te lossen, los te weken van wie je vanuit bescherming dacht te zijn. Tot het hart opengaat, de blik verzacht. Dat is helder-zien.


De uiterlijk vorm van wat we belangrijk vinden in het leven is nu grondig aan het veranderen en de oorzaak is de vrouwelijke energie die met een enorme kracht, de kracht van water, als een geiser terug naar de oppervlakte duwt, op aarde en binnen in onszelf, als man, als vrouw, als mens. Zij is het die elke verandering in beweging brengt en met onzichtbare hand aanstuwt. Onderschat haar nooit, niet in de ander, niet in jezelf.

Zij toont de weg van de roos.Frantisek Brunner-Dvorak, The four roses, 19036 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page