top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLise Sur Mont

Duizend-en-één nachten / Venus-Mars

Vandaag staan Venus en Mars samen op 6° Waterman.

Een bijzondere dag met veel activaties voor mij, aangezien ik geboren ben onder de samenstand tussen deze twee planeten op dezelfde graden in het tegenoverliggende teken Leeuw.


De connectie geeft voor mij een belangrijk onderdeel aan van mijn zielsproces op aarde, namelijk de vereniging van de vrouwelijke en mannelijke energie, recht uit de bron.

Toen ik tien jaar geleden mijn geboortehoroscoop liet opmaken, zei de astroloog over dit aspect dat het goed zou kunnen dat ik mij meer aangetrokken voel tot vrouwen dan tot mannen.


En dat klopt, maar is tegelijk onbelangrijk. Ik ben nooit 'uit de kast' gekomen, en ik heb mij ook nooit in de kast gevoeld op het moment dat ik daar niet over sprak. Liefde is liefde.

Dat is ook de boodschap van de samenstand tussen Venus en Mars: liefde is liefde. En wat nodig is om liefde te leven is authenticiteit en eerlijkheid.

De samenstand motiveert om assertief te zijn in functie van jouw waarheid, jouw eigenwaarde en zelfliefde, jouw grenzen, jouw verlangen en passie. Mars toont hier daadkracht die gericht is op het bereiken van de meest liefdevolle relatie en kan zowel zichzelf als de ander wijzen op contradicties die de liefde in de weg staan.


Deze samenstand nodigt nu iedereen uit om evenwicht te vinden tussen mannelijke en vrouwelijke energie in zichzelf en in interactie met anderen. Ben je altijd de leider en heb je het gevoel dat er niets ontstaat of verandert zonder jouw initiatief, durf eens te ervaren wat er gebeurt wanneer jij in overgave gaat. Dat betekent door de angst heen gaan om te zien wie er zelf voor kiest om deel te zijn van jouw leven.


Sta je altijd in de passieve rol, wachtend op de verzoening en uitnodiging van de ander, probeer dan eens de eerste stap te zetten en uit te spreken wat je voelt en denkt. It takes two to tango.


Zelfs in het luchtteken Waterman creëren deze twee planeten samen een bol van energie vol passie en het is dan ook tijd om dat potentieel te kanaliseren in creatieve projecten. Het is niet onbekend dat veel artiesten hun beste werk maken na een intense relatiebreuk. De kundalini energie wordt wakker gemaakt en vindt een nieuwe richting, een nieuwe relatie of een oude liefde die heropleeft. Belangrijk is om stil te staan bij wat je wil, één passievolle nacht, of duizend-en-één nachten met de juiste persoon.


Waterman benadrukt het belang om te verbinden met mensen die jou zien voor wie je bent, jou waarderen juist omwille van jouw excentrieke kanten die jou zo eigen maken. Het is niet het moment om je vrijheid van zijn te laten beperken door de mening van een ander. Het is niet het moment om te twijfelen aan liefde omwille van een age gap, een cultureel verschil, een taalverschil.

Het is wel het moment om je hart te volgen en ik spreek uit ervaring -onder een Venus-Mars conjunctie- is het onmogelijk om dat niet te doen. Een vonk wakkert het vuur aan dat zelfs een leegstaande woning, een hart dat nooit liefde heeft gekend, kan verwarmen en opnieuw tot leven kan wekken.Edward Munch, On the Waves of Love (Lovers in the Waves), early iteration, 18963 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page